perjantai 23. maaliskuuta 2007

Laivadieselin käynnistysvideo

Tällä viikolla Oph sai julkaistua Laivan käynnitys -videon, jossa olen idean isänä ja käsikirjoittajana. Videon tekeminen merenkulkualalle otettiin puheeksi jo vuonna 2006 eräässä alan koulutustoimikunnan kokouksessa. Lähetin oman ehdotukseni videosta merenkulkualalle. Seuraavaksi lokakuussa 2006 kysyttiin , olisinko valmis tulemaan ideani kanssa neuvottelemaan käsikirjoituksesta yms. opetushallitukseen. Koska olin hyvin kiireinen loppusyksyllä, en päässyt yhteiseen käsikirjoittajien koulutukseen. Kuitenkin lupauduin omalta osaltani tekemään pienen synopsin laivadieselin käynnistyksestä , jos sellainen aloitettaisiin.

Tuottaja ja tuotantoyhtiö ottivat yhteyttä ja antoivat ohjeet synopsin tekemiseen. Onneksi sain toimia suoraan videon tuotantoyhtiön kanssa. Turhat ajot ja kokoontumiset jätettiin tekemättä, sähköposti ja verkko toimivat kommunikoinnin työkaluina .

Suurkiitokset kuuluvat Siljan ( nykyisin Tallink Silja) ylikonemestareille. Heidän avustuksella video sai autenttisen ympäristön ja asiantuntijoiden kädenjäljen.

Ensimmäinen video on hyvä oppimistapahtuma seuraavalle. Haasteita on mukava ottaa ja huomata, että yhdessä tekemisessä on voimaa. Niin tämänkin videon osalta. Jatkoa seuraa, kunhan rahoituskuviot ratkeavat. Kiitos kaikille osallisille, yhdessä olemme enemmän ja samalla edistämme merenkulkualan turvallisuutta ja osaamista!